AMMATTIKUNTA TUNNUSTUKSIEN KÄYTTÖ JA SÄÄNNÖT


AMMATTIKUNTA TUNNUSTUKSIEN KÄYTTÖ JA SÄÄNNÖT

 

 1. a.

  Cordon bleu on henkilökohtainen. Mitalin taakse kaiverretaan saajan nimi ja myöntämispäivä. Alueyhdistysten tulee suorittaa jäsentensä Cordon bleu kustannuksista muodostuneet valmistuskulut kuukauden  sisällä myöntämispäivästä lukien Suomen Keittiömestarit ry. tilille.

  b.

  Cordon bleu – haltijan tulee huolehtia nauhan siisteydestä ja puhtaudesta
  käädyn ketjut ja lisänauhat tulee olla ommeltuna asianmukaisesti nauhassa.

  c.

  Cordon bleu’tä ei voi lainata toisille

  d.

  Ilmenneistä Cordon bleu’n väärin käytöksistä on ilmoitettava alayhdistyksen ja Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksille.

  e.

  Väärinkäytöksissä Suomen Keittiömestarit ry’n hallituksella on oikeus pyytää Cordon Bleu’n haltijaa palauttamaan ammattikunnan tunnuksen viipymättä Suomen Keittiömestarit ry’n hallintaan.

  f.

  Liittopäivät, puheenjohtajakokoukset, NKF-ja WACS- tilaisuudet, edustustilaisuudet, salityöskentelyssä ( ei ruoanvalmistuksen ), ammatillisissa juhlatilaisuuksissa.

 2. Cordon bleu’tä on kannettava kunnioituksella. Pinssejä tai muuta vastaavaa ei saa käyttää ammattikunnan tunnuksissa.

 

 1. Cordon bleun saaneet jäsenet, jotka ovat jättäneet jäsenmaksun suorittamatta tai ovat eronneet Suomen Keittiömestarit ry:stä eivät saa käyttää Cordon bleuta.8 §.Suomen Keittiömestarit ry: n puheenjohtajan nauhan keskiosassa ketjun alla 25 mm leveä hopean värinen silkkinauha.
  Mitalin yläpuolella hopeinen levy 60 mm x 25 mm, johon kaiverrettu Suomen Keittiömestarit ry. puheenjohtaja ja Suomen vaakuna.9 §.Alayhdistysten puheenjohtajien nauhassa mitalin yläpuolella hopeinen levy 60 mm x 25 mm, johon on kaiverrettu alueyhdistyksen nimi ja kiinnitettynä yhdistyksen nimeen liittyvä kaupunki tai maakuntatunnus, kooltaan 15 mm x 15 mm.