UUTISET

Suomen Keittiömestarit Ry ja Suomen Paistinkääntäjät Ry

JUHLISTAVAT YHTEISTYÖSSÄ SUOMI 100v. JUHLAVUOTTA

Yhteistyön tavoitteena on juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlia ja tiivistää yhteistyötä Suomen Keittiömestareiden ja
Paistinkääntäjien välillä. Ruokakulttuurimme vaaliminen on yhteinen tavoitteemme, joka toteutuu parhaiten paikallisesti alueyhdistysten ja voutikuntien yhteisessä toiminnassa ja tilaisuuksissa. Juhlavuoden tapatumien tavoitteena on myös lisätä yleistä tietoutta Suomen Keittiömestareiden ja Paistinkääntäjien toiminnasta.

Grillikauden avajaiset
6. 5. 2017
Vuoden 2017 grillikausi avataan jo kuudes toukokuuta -ja koko Suomi kutsutaan kesäkauden avajasiin. Grillitapahtuma järjestetään Syödään yhdessä -hankeen puitteissa. Grillien antimet tarjoavat Atria, Suomen Keittiömestarit, Fiskars ja Eskimo.
Paikallisten grillaustapahtumien toteututtamisesta vastaa yhdessä kunkin alueen alueyhdistys ja voutikunta. Ensimmäinen suunnittelukokous järjestetään keittiömestareiden alueyhdistyksen puheenjohtaja koollekutsumana. Itse tapahtuman toteutumiseen toivomm osallistumista keittiömestareiden jäseniltä, yhteistyökumppaneilta sekä paistink
ääntäjien harrastaja- ja ammattilaisjäseniltä.
Grilligauden avajaistapahtuman voi järjestää esimerkiksi torilla tai muulla keskeisellä paikalla. Tilaisuuden aikana voidaan antaa yleisölle vinkkejä onnistuneeseen grillaukseen, vinkata kesäkeittiöön sopivista sesonkiherkusta ja niiden valmistamisesta sekä kertoa molempien yhdistysten toiminnasta. Alueilla on vapaat kädet käytännön tilaisuuden toteuttamiseen paikallisia ”erikoisuuksia” hyödytäen. Tilaisuudesta saatavilla myyntituloilla katetaan järjestämisestä syntyneet kustannukset ja mahdollinen tuotto jaetaan yhdistysten toiminnan tukemiseen esimerkiksi alan oppilaitosstipendeihin.
Suomen Keittiömestarit ry ja Suomen
Paistinkääntäjät ry laativat tapahtumasta yhteisen lehdistötiedotteen Suomen Keittiömestareiden puheenjohatja Ulla Liukkosen johdolla.
Maailman suurimmat kyläjuhlat
26. 8. 2017
Koko Suomi syö ulkona.
Yhteistyö keittiömestareiden alueyhdistysten ja paistinkääntäjien voutikuntien kanssa jatkuu elokuussa, jolloin järjestetään Maailman suurimmat kyläjuhlta. Elokuussa järjestettävä tilaisuus toteutetaan vastaavalla yhteistyöllä kuin grillaustapahtuma, eli paikalliset yhdistykset voivat miettiä parhaan tavan toimia yhteistyössä oman alueen kaupunkien, kylien, ravintoloiden ja muiden Suomi 100 tapahtumien kanssa elokuun teemapäivänä. Tapahtumatarjonta voi olla esimerkiksi pieniä herkkupaloja, piknik-koreja, erikoisannoksia ja -menuja sekä ruokaan ja juomaan liittyvää yhdessäoloa. Päivän tilaisuuksia voi järjestää kunkin alueen toiminnan ja resurssien mukaisesti, juhlistaen satavuotiasta Suomea ja maamme ruokakulttuuria. Juhlavuosi on erinomainen mahdolisuus kertoa yhdistystemme merkitystä juo
ma- ja ruokakulttuurin kehittäjänä ja ylläpitäjänä.
Yhteyshenkilöt alueittain:
Voutikunnat:
Voudit:                                                              Keittiömestarit pj.
Lappi: juha.laurila@lshp.fi                          petri.selander@santashotels.fi
Oulu: kari.liukkunen@oulu.fi                     pohjoispohjanmaanmestarit@gmail.com
Savo: jussisimpanen@gmail.com
Pohjanmaa: kaj.lax@luukku.com              pasi.holkkola@hotmail.comKaleva matti.virtaala@outlook.com
Jyväskylä: harviajyllinmaa@gmail.
com   kirsi.kangasaho@jao.fi
Karjala: heikki.koskinen@fi.fujitsu.com  ulla.liukkonen@ullaliukkonen.fi
Tampere: mikko.reinikka@alberthall.fi
Lahti: arja.hornborg@pp.inet.fi                 paijathame.puheenjohtaja@gmail.com
Turku: turkka.oiva@kolumbus.fi               laurinkellari@wippies.finayttokuva-2016-12-14-kello-21-18-38